Helex introduceert nieuwe houtkachel Woody 6 hoog model

8 jaren en 5 maanden geleden geplaatst
Helex introduceert nieuwe houtkachel Woody 6 hoog model afbeelding

Helex Woody 6 hoogHelex introduceert dit najaar de nieuwe houtkachel Woody 6 met een hogere houtopslag onder de kachel. Door de, reeds bestaande, Woody 6 met 15 centimeter te verhogen ontstaat er meer ruimte voor hout onder de kachel en is het vuur nog wat meer op ooghoogte. Hiermee komt het aantal Woody houtkachels op drie stuks, de Woody 6, Woody 6 hoog en de Woody 8. 

Woody 6 hoog, recht lijnenspel en speelse vlammen

Als u van een strakke houtkachel houdt, dan zult u de Woody van Helex zeker weten waarderen. Zonder overbodige franje past de Woody met z'n rechte lijnen zowel in een modern als klassiek interieur. De Woody heeft ook een stoere robuuste uitstraling. Er is voor de buitenwand van de Woody gebruik gemaakt van 5 mm dik staal en deze Helex houtkachel is daardoor zeer duurzaam. Ook zal dit dikke materiaal lang zijn warmte vasthouden.

Verbrandingstechniek van de Woody

U stookt de Woody op een dichte bodem en dus op de asresten van een vorig vuur. Dit zal de bodem meer isoleren en een hogere verbrandings-temperatuur in het toestel bewerkstelligen. Een hogere verbrandingstemperatuur betekent een betere verbranding. 

Door deze goede verbranding blijft er na het stoken maar een beperkte hoeveelheid asresten over, waardoor u het toestel maar eens in de zoveel tijd hoeft leeg te scheppen. Als u een goed geïsoleerde woning heeft, kunt u met een optionele externe buitenluchtaansluiting de verbrandingslucht direct van buiten halen. Hierdoor wordt de luchthuishouding in uw huis niet nadelig beïnvloed. De schoorsteenaansluiting zit zowel op de boven als aan de achterzijde. De stamlengte voor de Woody 6 KW is 42 cm en voor de Woody 8 KW is dat 54cm. De Woody wordt geleverd met een handschoen. 

Maattekening van de Helex Woody 6, zowel hoog als laag model

Handleiding van de Helex houtkachel Woody 6 en 8

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht