Jotul en Scan, ijzersterke houtkachels met innovatief design

8 jaren en 5 maanden geleden geplaatst
Jotul en Scan, ijzersterke houtkachels met innovatief design afbeelding

Jotul F305BDe Noorse fabrikanten Jotul en Scan zijn dit stookseizoen met een serie houtkachels op de markt gekomen die absoluut vernieuwend te noemen zijn. Voor het design van de Scan 66 serie is het designersduo Harrit & Sorensen uitgenodigd. Het ontwerp wat hieruit naar voren kwam is erg innovatief en zal de kachelbranche een nieuwe impuls geven, zoals vorig jaar door de Wanders Oak gedaan is. Niet voor niets heeft de Scan 66 dan ook een award gekregen voor "BEST HEATING PRODUCT" in het Verenigd Koninkrijk.  Opvallend zijn de ronde en speelse vormen en de organische uitstraling. Ook de houtkachels van Jotul zijn inspirerend en verrassend. De grote vraag is natuurlijk hoe staat het met de prestaties van deze vuurvreters? 

Jotul F305

De serie bestaat uit twee modellen, de Jotul F305LL met pootjes en de Jotul F305B op een basis waar hout in opgeslagen kan worden. Beide modellen zijn naar keuze in het wit emaille of zwart verkrijgbaar. Voor ieder wat wils! Optioneel is er nog een speksteenplaat voor bovenop de kachel te koop. Bij alle modellen wordt 160 jaar ervaring gecombineerd met nieuwe inzichten op het gebied van convectietechniek en design. De Noorse ontwerpers Anderssen & Voll zijn de bedenkers van deze schitterende haardserie. Door de geïntegreerde convectie kan de afstand van de kachel tot brandbare materialen aan de achterkant, tot een minimum beperkt worden. Door de horizontale verbrandingskamer kunnen er houtblokken in van maar liefst 41 cm. Dat scheelt heel wat zaag- en kloofwerk. 

Jotul F305LL

Scan 66 serie, best heating product award!

Bij de Scan 66 heeft u de keuze uit maar liefst 4 modellen. De Scan 66-1 gebruikt u als hanghaard en hangt u aan de wand. Heerlijk, zo'n vuur op hoogte. De andere Scan 66 modellen staan op een voetstuk geplaatst, de plek die deze haard verdient! De vorm is elke keer weer anders. Voor een optimaal, ongehinderd zicht op het vuur is gekozen voor helder glas als blokkenvanger. De deurgreep en luchtregeling van de Scan 66 zijn van mat glas. Dit komt niet vaak voor en zorgt voor een uniek accent bij deze houtkachel. De Scan 66-3 wordt standaard geleverd met 2 siliconen inlays (wit en zwart). Deze kunnen eenvoudig worden veranderd om de kachel op uw stijl aan te passen. 

Scan 66-1 Scan 66-2

Scan 66-3 Scan 66-4

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht