Interview Stokertje in THUIS

9 jaren geleden geplaatst
Interview Stokertje in THUIS afbeelding

Leuk interview met Marc Hoogland van 't Stokertje in het blad Thuis. 

Voor een goede PDF van het artikel kunt u hier klikken. Onder het artikel staat ook de volledige tekst. 

Interview Thuis Stokertje

‘t Stokertje brengt warmte, sfeer en gezelligheid

Warmte, sfeer en gezelligheid. Dat brengen de meer dan 1200 kachels en haarden die bij ‘t Stokertje Kachelparadijs in Orvelte staan opgesteld. Voor elke woonsituatie is er wel een geschikt exemplaar. De specialisten van ‘t Stokertje adviseren u er graag over, in het al even warme, sfeervolle en gezellige belevingscentrum in het pittoreske museumdorp Orvelte. 

De zoektocht naar een geschikte hout-, gas-, of pelletkachel, open haard of compleet verwarmingssysteem is een belevenis op zich als u besluit een bezoek te brengen aan ‘t Stokertje. Dat begint al bij het binnenrijden van Orvelte, het schitterende museumdorp in hartje Drenthe. Zowel ‘s zomers als ‘s winters is een bezoek aan het nostalgische dorp met de eeuwenoude Saksische boerderijtjes en de vele ambachten de moeite waard. 

Daar waar ooit de smid zijn ambacht uitoefende, aan de Dorpsstraat 12, is in de afgelopen 15 jaar een bedrijf ontstaan dat het ambachtelijke heeft weten te combineren met economische groei. ‘t Stokertje is onder leiding van Marc Hoogland uitgegroeid tot de grootste haardenspecialist van Nederland, met verschillende nevenvestigingen en 20 mobiele installatieteams in het hele land. ‘s Winters werken er in totaal 130 mensen voor het bedrijf. 

Duurzaam

Ook in crisis-tijd blijft ‘t Stokertje het goed doen, daar waar andere bedrijven het loodje leggen. ‘We hebben vorig jaar in het Noorden zelfs een hogere omzet gehaald’, constateert de ondernemer tevreden. ‘Houtkachels blijven in trek, temeer omdat ze sinds kort onder de Europese Duurzame Energie (DE) norm vallen. We bieden complete energie- en milieuneutrale systemen voor woningen, op basis van een hout- of pelletkachel. Deze systemen zijn binnen ieders handbereik gekomen. En wil je dan ook nog eens sfeer in huis, dan zet je er een klein houtkacheltje bij. Als je op de juiste manier stookt, dan ben je nog steeds volkomen energie- en milieuneutraal bezig. ’t Stokertje is als één van de eerste bedrijven in de branche DE-gecertificeerd.’ 

‘Bovendien’, vervolgt Hoogland, ‘ben je veel goedkoper uit met een houtkachel. Uitgaande van een 8 kW kachel in een kamer van 35 m2 en een houtprijs van 50 euro per kuub, geldt dat je voor stoken op gas 50 eurocent per uur betaalt, voor pellets 30 eurocent per uur en voor hout 15 eurocent per uur. In een tijd waarin de gasvoorziening onder druk staat en we juist in het Noorden naar nieuwe vormen van energie zoeken, past het natuurlijk helemaal om te investeren in een duurzame hout- of pelletkachel.’ Daar waar het bij een houtkachel vooral draait om sfeerbeleving en kostenbesparing, komt een pelletkachel vooral in beeld door zijn functionaliteit en gebruiksgemak. Omdat een pelletkachel programmeerbaar is heb je er bijna geen omkijken naar en kun je de hele dag door besparen ook als je niet thuis bent. Wil je van grootverbruiker een grootbespaarder worden dan kun je met een cv-gekoppeld systeem nog meer besparen omdat je de pellets dan in bulk inkoopt en de prijs per uur natuurlijk lager ligt. 

Een rondgang door het uitgebreide kachelparadijs in Orvelte leert dat die investering op veel verschillende manieren kan worden gedaan. Kachels zijn er in alle soorten en maten, waarbij ouderwetse degelijkheid, innovatie en modern design hand in hand gaan. Zelfs een in de lucht zwevende houtkachel behoort tot de mogelijkheden, zoals op de foto te zien is. Een hele interessante range is de Anyfire serie, het huismerk van ‘t Stokertje dat exclusiviteit betaalbaar weet te houden. 

Kom het zelf maar eens beleven in het kachelparadijs en de aanverwante attracties: de uit 1748 stammende smederij De Zweetdruppel, de Vuurplaats, Houtzagerij en Klompenmakerij. Terwijl de kinderen zich kunnen vermaken in de ‘Onruststokertjes’-hoek, de Ambachtentuin of tijdens een kinderworkshop.

Dat alles kan 7 dagen per week en gratis, in het complex aan de Dorpsstraat 12 in Orvelte. Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag ook ‘s avonds.

En voor wie geen behoefte heeft aan een leuk dagje of dagdeel uit, maar snel en efficiënt de juiste kachel wil kopen, is er naast een hele informatieve internetsite de webshop op www.stokertje.nl

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht