Stokertje bedrijven gecertificeerd en erkend installateur Duurzame Energie

8 jaren en 11 maanden geleden geplaatst
Stokertje bedrijven gecertificeerd en erkend installateur Duurzame Energie afbeelding

DE erkenningSteeds meer consumenten kiezen voor een houtgestookte kachel, haard of cv-gekoppeld systeem in hun woning. Die brengt immers niet alleen gezelligheid, het is bovendien een goedkope en duurzame manier van verwarmen en kan de energienota behoorlijk verlagen. Ondanks dat de markt voor duurzame energiesystemen groeit, heeft nog niet elke installateur de kennis om deze veilig en verantwoord aan te leggen. Om consumenten zekerheid te bieden dat een installateur over de juiste kunde beschikt, heeft de Nederlandse overheid de DE-certificering (Duurzame Energie) in het leven geroepen.

Stokertje bedrijven DE erkend

De Stokertje bedrijven zijn erkend en gecertificeerd DE installateur. DE staat voor Duurzame Energie. Wat zijn nou de voordelen van een gecertificeerde installateur?

• aantoonbaar vakkundig
• kennis van de laatste ontwikkelingen
• veiligheid voorop
• haalt het maximale uit elke installatie
• ondersteund door de brancheorganisaties zoals het Sfeerverwarmingsgilde

Sfeerverwarmingsgilde

't Stokertje is aangesloten bij het Sfeerverwarmingsgilde. De Vereniging Het Sfeerverwarmingsgilde (SVG) is een brancheorganisatie van haarden- en kachelspecialisten. In Nederland zijn circa 80 winkels aangesloten bij het SVG. SVG-leden bieden Gegarandeerde Kwaliteit, dit betekent concreet dat u altijd de kwaliteit krijgt, die u van een specialist mag verwachten. Mocht u onverhoopt toch niet helemaal tevreden zijn over de installatie, dan kunt u terecht bij een onafhankelijke geschillencommissie.  

 

Waarom DE certificering?

Aanleiding voor de certificerings- en erkenningsregeling is de Europese Richtlijn Hernieuwbare Energie (RES). Daarin staat dat elke EU-lidstaat een certificering moet hebben voor installateurs van duurzame energiesystemen. De Nederlandse overheid bevordert daarom dat houtgestookte haarden, kachels of ketels alleen nog worden geïnstalleerd door, of onder toezicht van, een DE-installateur. Als DE-installateur moet je in het bezit zijn van een diploma van een door de overheid geaccrediteerde vakopleiding. Een consument weet op die manier zeker dat het toestel vakkundig en veilig wordt geïnstalleerd. Bovendien geeft een vakbekwame installateur goed advies over welk systeem het beste past en meeste rendement oplevert. Om zijn certificering geldig te houden moet de installateur regelmatig deelnemen aan opleidingen en examens die namens de overheid jaarlijks worden gecontroleerd.’’

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht