Wodtke, topdesign en onovertroffen techniek

8 jaren en 5 maanden geleden geplaatst
Wodtke, topdesign en onovertroffen techniek afbeelding

Wodtke LookSinds kort verkoopt 't Stokertje ook kachels en haarden van Wodtke. Met Wodtke heeft 't Stokertje een echte winnaar in huis gehaald. Een aantal haarden van Wodtke zijn meervoudig bekroond met de Red Dot Award. Daarmee heeft Wodtke een aantal design parels aan het assortiment van 't Stokertje toegevoegd. Wodtke wordt uit Duitsland geimporteerd door Haardengoed Anyfire. 't Stokertje is één van de grotere dealers van Anyfire. Voordat we over Wodtke vertellen, eerst meer over het stoken op hout....

Hout is een CO2 neutrale brandstof

Men noemt hout niet voor niets 'opgeslagen zonne-energie'. Bomen groeien in onze bossen met behulp van de zon, water, CO2 en voedingsstoffen. Als u uw huis verwarmt met hout, doet u mee aan de natuurlijke kringloop van de natuur. De bij de verbranding van hout vrijkomende koolstofdioxide heeft de boom tijdens de groei eerst opgenomen. Als het hout in het bos weg zou rotten, in plaats van verbrand zou worden, zou er ook CO2 vrijkomen. Het is dus nuttiger om het hout aan te wenden voor verwarming. In vergelijking met fossiele energie draagt het verbranden van hout dus positief bij aan het evenwicht in ons milieu. Daarom wordt hout een duurzame, hernieuwbare, milieuneutrale bron van energie genoemd. Verstandig bosbeheer is een vereiste en daar is in toenemende mate aandacht voor. Het blijft natuurlijk ook belangrijk om het hout goed te verbranden in een hoogrendementskachel van voldoende kwaliteit en met een hoogstaande verbrandingstechniek.

Pionier in de sfeerverwarming; Wodtke

Daar komen de houtgestookte kachels en haarden van Wodtke om de hoek kijken. Duizenden jaren geleden beschouwde men 'vuur' al als het middelpunt van het leven. Dat is in wezen nog steeds niet veranderd. Mensen verlangen van oudsher naar vuur en gezelligheid. Als pionier in de sfeerverwarmingsbranche geeft Wodtke elke keer weer een nieuwe invulling aan dit verlangen door haar producten steeds verder bij te schaven en mee te gaan in de ontwikkeling van de maatschappij. Zo heeft men er bij Wodtke alles aan gedaan om de kachels en haarden zo efficiënt en schoon mogelijk te laten branden. Positief nieuws voor de milieuneutrale brandstof hout en zijn gebruikers. Een aantal kachels van Wodtke zijn uitgerust met een HiClean Filter en een opslagmodule. Zoals bijvoorbeeld de Wodtke New Look F9 en FS12 en de Tio air+. Het HiClean Filter bestaat uit schuimkeramiek die aan het begin van het verbrandingsproces, wanneer de verbranding nog niet optimaal is, de roetdeeltjes en fijnstof uit de rookgassen haalt om ze later, wanneer de verbranding optimaal is weer vrij te geven. In dit laatste stadium worden deze deeltjes alsnog (na)verbrand. De New Look kachels hebben daarom een minimale uitstoot van fijnstof. Bovendien wordt door toepassing van het verwisselbare filter het brandstofverbruik vermindert, terwijl het rendement en de vrijgegeven warmte aanzienlijk stijgen. Het HiClean Filter van Wodtke is onderhoudsarm omdat het een zelfreinigend vermogen heeft. 

Opslagmodule van Wodtke

De Wodtke New Look FS12 (alsook de Club11 en de Longo) doet er letterlijk nog een schepje bovenop. Speciaal voor kachelbezitters die het niet warm genoeg zijn kan, heeft Wodtke een nieuw soort opslagmodule ontwikkeld voor boven op de kachel. Het is prettig als de kachel na het aansteken zijn warmte snel afgeeft aan zijn omgeving. Hiervoor zijn allerlei vernuftige convectieopeningen in de kachel aangebracht zodat de warmte snel en goed verdeeld wordt. Naast een snelle warmte-afgifte bestaat ook de behoefte aan een langdurige en geleidelijke warmte. Natuurlijk zijn speksteenkachels hiervoor de aangewezen oplossing. Maar als je niet van speksteen houdt, of liever kiest voor een minder massieve oplossing, dan biedt Wodtke de uitkomst met haar nieuwe opslagmodule. De opslagmodule bestaat uit speciale chamotte steen met een hoge dichtheid, welke in staat is de warmte snel op te nemen en zeer geleidelijk weer vrij te geven. Zo kunt u nog veel langer genieten van de heerlijke warmte, uur na uur..... De FS12 van Wodtke heeft de twee technische innovaties in één kachel herenigd, een HighClean Filter en de opslagmodule.  

Wodtke design en materiaal, de buitenkant

Staal, warmte opslag m.b.v. keramiek of speksteen, koel RVS, Art-Beton of het mooie transparante glas..... Wodtke componeert de kachels tot een mooi ontwerp. Onderscheidend design en hoogwaardig materiaal, dat is waar het om draait. Eerst verrassend, daarna overtuigend. De prestaties van de kachels en haarden van Wodtke bevestigen keer op keer de voorbeeldfunctie die Wodtke vervuld voor anderen. Met een groot verantwoordelijkheidsgevoel tegenover mens en milieu worden de kachels en haarden ontwikkeld en geproduceerd.

Wodtke Dadoo

Tips voor de opslag van hout

Hout moet minstens twee tot drie jaar droog opgeslagen worden. Bij voorkeur op een overdekte plek waar de wind wel bij kan komen, maar waar regen, sneeuw en optrekkend vocht geen kans krijgt. Te vochtig hout is slecht voor kachel en rookkanaal/schoorsteen en de vrijgekomen energie is veel lager dan bij droog hout. 

Om een warmte opbrengst van 1 kiloWatt te verkrijgen is de volgende hoeveelheid brandstof nodig.

Brandhout 0,25 kg

Houtpellets 0,2 kg

Aardgas 0,1 m3

Stookolie 0,1 liter

Tot slot nog enkele uitsmijters

De zuurstoftoevoer van Wodtke haarden is ruimte onafhankelijk, de benodigde zuurstof voor verbranding komt dus van buiten de woonruimte. De deur van een Wodtke haard sluit uit zichzelf. Alle Wodtke haarden zijn gemaakt van hoogwaardige, dubbelwandig uitgevoerde, staalconstructies. Vuur staat voor kracht, passie, licht, warmte en sensualiteit. Dit alles wordt in de producten van Wodtke ook weerspiegeld. Wodtke wil met haar producten vreugde brengen en het thuisgevoel verhogen. Als inspiratiebron dient het leven, de natuur en de architectuur. 

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht