Een goede haard bespaart, tip van het Stokertje

13 jaren en 11 maanden geleden geplaatst

eengoedehaardbespaartMet de al maar stijgende energieprijzen gaan steeds meer mensen op zoek naar energiebesparende oplossingen. Natuurlijk denk je dan meteen aan de verwarming van de woning, immers daarvoor wordt veel energie verbruikt.

Waar tot nu toe vaak een kachel of haard gekocht werd voor de sfeer en gezelligheid, speelt momenteel ook de warmteopbrengst een grote rol. De belangstelling voor houtkachels en inzethaarden is groot. Op zich heel logisch als je bedenkt dat je het rendement van bijvoorbeeld een open haard enorm kunt opkrikken (van10% tot wel 80%!) door in de stookopening een inzethaard te plaatsen. Om optimaal rendement te halen uit het hout dat je stookt zijn een aantal factoren van belang.

Niet alleen moet het hout goed droog zijn (vochtigheidspercentage minder dan 20 procent) en het rookkanaal goede trek hebben, ook aan moderne kachels worden hoge eisen gesteld als het gaat om verbrandingstechniek, rendement en emissienormen.

Een goede houtkachel kan de energiekosten dus behoorlijk drukken. Niet alleen bespaart u op energiekosten, maar u spaart ook het milieu. Hout staat in harmonie met de natuur, omdat het bij goede verbranding evenveel CO2 vrijgeeft als het gebruikt voor zijn groeiproces, dus vrijwel CO2-neutraal. En met de stijging van gas- en energieprijzen is de houtkachel weer helemaal in beeld.

Deze tip is afkomstig van ’t Stokertje Kachelparadijs uit Orvelte.

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht