Hoe kan ik de beschading op mijn kachel of pijp oplossen?

Tijdens transport of installatie kan de verf van de kachel of de kachelpijp beschadigen omdat de kachel nog niet gebrand heeft en de verf dus nog niet uitgehard is. 

Inbranden hittebestendige verf

De hittebestendige verf waarmee de kachel en het pijpmateriaal gespoten is, is erg kwetsbaar omdat deze nog zacht is. Pas bij het inbranden/stoken van de kachel zal de verf uitharden en minder kwetsbaar worden. Bij het inbranden komt een vervelende geur en een beetje rook vrij. Daarom kunt u de kachel of haard het beste inbranden met de ramen en deuren open. 

De puntjes op de i tijdens installatie

Als u de kachel of haard door ons laat installeren heeft een installateur altijd een spuitbus bij zich in de kleur van de kachel en het pijpmateriaal om eventuele beschadigingen bij te werken. Dat hoort bij de oplevering van de installatie. Indien mogelijk zal de monteur de kachel in overleg met u alvast aan kunnen steken zodat het eerste inbranden al gebeurd is. De volgende keer dat u gaat stoken en er een hogere temperatuur bereikt wordt zult u weer een beetje last kunnen krijgen van de geur van het inbranden van de verf. 

Als u de kachel of haard zelf of door derden laat installeren en er sprake is van een beschadiging van de verf door transport, het in- en uitpakken of door installatie dan kunt u zelf of de door u ingeschakelde monteur deze beschadiging(en) bij laten werken met een spuitbus hittebestendige verf. Deze kunt u bij ons bestellen. Omdat het een kleinigheid is om dit tijdens installatie te doen en minder ingewikkeld dan de installatie zelf is een beschadiging in de verflaag niet iets waar wij separaat voor langs kunnen komen of waar we schadevergoeding voor kunnen verlenen. De puntjes op de i zetten hoort namelijk bij de installatie opdracht.