Subsidie pelletkachels 2019

pelletkachel-subsidieNet als in 2017 en 2018 kunt u ook in 2019 een forse subsidie krijgen bij aanschaf van een pelletkachel. In 2020 wordt de regeling waarschijnlijk niet verlengd!! Wilt u nog profiteren van de subsidieregeling dan moet u er heel snel bij zijn want er wordt de laatste maanden van 2019 veel animo voor pelletkachels verwacht. Omdat deze kachels ook nog geinstalleerd moeten worden om aan de eisen van de subsidieregeling te voldoen zal het moeilijk worden om dit voor het einde van het jaar nog voor elkaar te krijgen. Informeer dus goed naar de installatiedatum en levertijden aangezien het aanvragen van subsidie bij het RvO uw eigen verantwoordelijkheid is. 

Laatste kans op subsidie, informeer snel!

Met een pelletkachel kan je aanzienlijk op je energierekening besparen en door de subsidie is de terugverdientijd nu een stuk korter. Deze regeling heet de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en is zowel voor particulieren als ondernemers. De overheid gaat de komende jaren het gebruik van duurzame energie stimuleren zodat er minder gas wordt verbruikt. Op die manier kan er op energiekosten bespaard worden en kan de CO2 uitstoot tegelijkertijd worden teruggedrongen. Met deze subsidie hoopt de overheid mensen een duwtje in de goede richting te geven. De ISDE subsidieregeling komt voort uit het Energieakkoord van 2013. 

Subsidie aanvragen voor uw pelletkachel

U kunt de subsidie aanvragen via de website van RvO. RvO behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst, dus het is slim om niet te lang te wachten. De exacte subsidie bedragen staan op de apparatenlijst. Op de apparatenlijst kan je zien of het apparaat wat je aan wilt schaffen in aanmerking komt voor de subsidie. Kijk alvast in onze haardencatalogus naar de pelletkachels in ons assortiment. Zodra er meer informatie is zullen wij u informeren voor welke type haarden de subsidie geldt. Vanaf 1 januari 2018 geldt ook de eis dat de pelletkachels door een deskundige installateur geplaatst moet worden. U moet de factuur van de installatie en de pelletkachel indienen bij de RvO. In het openbaar kwaliteitsregister kunt u zoeken naar een gecertificeerde installateur zoals 't Stokertje.

Edilkamin-Cameo-pelletkachel

Eisen aan de pellethaard

subsidie-pelletkachelNiet elke pelletkachel komt in aanmerking voor subsidie. De volgende eisen zijn van belang. Het rendement van de pellethaard moet hoger zijn dan 85%. Het vermogen moet tussen de 5 en 500 kiloWatt liggen. Daarnaast moet de pelletkachel goedgekeurd zijn conform de norm EN14785. Gelukkig hoeft u dat niet allemaal zelf uit te zoeken. Als u kiest voor een pelletkachel van de lijst zit u altijd goed. Voor mensen die het toch precies willen weten...

Aanvullende eisen (bij 13% O2):
PM max 20 mg/m3
OGC max 60  mgC/m3
CO max 300 mg/m3
NOx max 200 mg/m3

Details van de subsidieregeling

De details van deze regeling zijn te vinden op http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie-isde. ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering. 

Heta-Scan-Line-Green-200-keramiek

Heta-Scan-Line-Green-200-pelletkachel