Stokertje goes green

stokertje goes green en kiest voor duurzaamheid‘It’s not easy being green’, zo zong Kermit de Kikker al in de zeventiger jaren. In het eerste stuk van het lied weeklaagt Kermit over zijn groene kleur, die volgens hem zo gewoontjes en weinig speciaal is. Gaandeweg komt hij erachter dat groen eveneens de kleur is van veel mooie en krachtige zaken , iets wat hem uiteindelijk trots maakt op de kleur. Hij zou zich geen betere kleur kunnen wensen. Anno 2013 staat de kleur GROEN voor het behoud van ons milieu, de mooie natuur op onze aarde en de bescherming van onze natuurlijke leefomgeving voor de toekomst.
milieuvriendelijk stoken en duurzame energie ’t Stokertje wil actief bijdragen aan de doelstelling om onze wereld zo leefbaar en gezond mogelijk te houden en combineert daarom de ‘huiskleur’ oranje, de kleur van vuur, voortaan met de kleur groen. Hiermee willen we duidelijk te maken dat het verwarmen van onze leefomgeving ook op een duurzame en milieuvriendelijke manier kan. Bij ’t Stokertje draait alles om respect voor de natuur in relatie tot warmtebronnen.

In elke showroom van 't Stokertje staan een aantal kachels en haarden die uitblinken in duurzaamheid en zuinigheid. In Kachelhûs Fryslân te Joure en 't Stokertje in Orvelte is een 'groene' verdieping ingericht en ook in het andere verkooppunt in Gelderland is er volop aandacht voor het milieuneutrale verwarmen. Onze medewerkers kunnen u er alles over vertellen.
 
fossiele brandstoffenIn ons koude kikkerlandje wordt veel energie gebruikt voor het verwarmen van onze woningen. Veruit de meeste energie die we gebruiken (circa 93 procent) komt van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas en kolen. Deze fossiele brandstoffen zijn verantwoordelijk voor de uitstoot van broeikasgassen, bovendien veroorzaken ze de nodige (lucht)vervuiling. Daarnaast zijn fossiele brandstoffen niet hernieuwbaar en zijn de voorraden aan het opraken. Daarom is het huidige systeem van energievoorziening toe aan verandering.
stokertje goes green, duurzame energieHet is inderdaad niet altijd makkelijk om je huishouden zo duurzaam mogelijk te regelen (it’s not easy being green). Maar voor de toekomst van ons en onze kinderen is het noodzakelijk om groener te denken, te doen en dus ook ons huis op een groenere manier te verwarmen. En daar kan ’t Stokertje u bij helpen. Duurzaam stoken, rendement en besparen op energiekosten gaan gelukkig hand in hand. De investeringen zijn over het algemeen goed te overzien en de terugverdientijd is zeer kort. In enkele jaren heeft u uw kachel of haard terugverdiend. Vooral het eerste jaar na aanschaf van de haard zult u zien dat u honderden euro’s retour ontvangt van uw reguliere energieleverancier omdat uw termijnbedrag dan nog gebaseerd is op uw oude verbruik. De bijkomende voordelen van een duurzame houtkachel of haard zijn groot. Gezelligheid in huis, een centrale ontmoetingsplaats voor iedereen. En natuurlijk heerlijk behaaglijke warmte, die beter voor de gezondheid is dan centrale verwarming.
met een pelletkachel verwarm je je woning duurzaam en milieuneutraalNatuurlijk is het ook mogelijk om nog een stapje verder te gaan en uw hele woning centraal te verwarmen met een houtgestookte cv haard. Of wellicht wilt u kiezen voor het gemak en de eenvoud van een pelletkachel of pellethaard. Vrijwel alles is mogelijk. De voor- en nadelen van elke soort haard en kachel kunnen wij u toelichten. Ook kunnen wij u voor uitrekenen hoe groot de investering is ten opzichte van de mogelijke besparingen. Daarvoor is het handig als u weet wat uw huidige jaarverbruik is en wat ongeveer de inhoud van uw woning is. Wij garanderen u een goed rendement in tweeërlei opzicht, op uw investering in tijd en geld én op uw nieuwe haard of kachel!
Wij zien u graag in één van onze winkels voor een groen en duurzaam advies op maat.