Inruilactie, uw oude haard is geld waard

5 jaren geleden geplaatst
Inruilactie, uw oude haard is geld waard afbeelding

Als één van de eerste gecertificeerde DE (Duurzame Energie) installateurs doet 't Stokertje natuurlijk ook mee aan de inruilactie! De doelstelling van deze inruilactie is het stimuleren van de inruil van verouderde haarden en kachels voor nieuwere types met een betere techniek waardoor het milieu minder belast wordt. Een prachtig streven om, met behoud van warmte en gezelligheid, de wereld een klein beetje beter te maken en te zorgen voor een duurzame toekomst! 

Hoe werkt de inruilactie?

Vanaf 1 januari 2018 kun je gebruik maken van deze inruilactie, waarbij je oude kachel of haard van minstens 15 jaar ouder een inruilpremie tot wel € 350,- waard is. Deze actie geldt alleen bij aanschaf van een nieuwe kachel of haard met een energielabel van minimaal A voor houtkachels en C voor gaskachels. Zo profiteer je van een aanzienlijk voordeel op jouw nieuwe haard of kachel en draag je bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Hoe kom ik in aanmerking voor de inruilactie?

Als je een open haard hebt of een kachel die minstens 15 jaar oud is dan kan je je bij ons melden voor meer informatie over de inruilactie. De inruilpremie is afhankelijk van de aanschafprijs van de nieuwe haard of kachel (exclusief accessoires, materialen en installatie) en de aankoop moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Informeer hier naar bij onze verkoopmedewerkers of kijk hieronder naar de checklist. 

Checklist voorwaarden

Het antwoord op alle vragen moet ja zijn... dan kunt u in aanmerking komen voor de inruilpremie.

  • Heeft u momenteel een open haard of een kachel of haard die ouder is dan 15 jaar? Deze kachel of haard moet nog aangesloten zijn.
  • Koopt u een nieuwe gashaard of houtkachel met minimaal energielabel C (gas) of A (hout) en een aankoopbedrag hoger dan 1000 euro?
  • Staat de kachel of haard genoemd op de website www.haardinruilen.nl? De haard of kachel moet expliciet vermeld staan op de toestellenlijst
  • Laat je de installatie uitvoeren door een DE erkend installateur (zie Stichting Evis) zoals 't Stokertje? En staat de detaillist op de deelnemerslijst?
  • Valt de aankoop binnen de actieperiode van 1 januari tot 30 juni 2018?

Gefeliciteerd! Als u op alle vragen 'ja' heeft geantwoord komt u in aanmerking voor de inruilpremie tot 350 euro.

De inruilpremie is afhankelijk van de aanschafprijs van de nieuwe kachel of haard. Deze prijs is exclusief accessoires, materialen en installatie maar inclusief eventuele direct af fabriek gemonteerde opties zoals bijv. een duurdere binnenbekleding.


Wat is een energielabel?

Vanaf 1 januari 2018 worden bij alle haarden en kachels (zowel in de showroom als op de website) energielabels getoond. Een energielabel wordt ook wel energie-etiket of energie-efficiëntieklasse genoemd. Het energielabel zegt iets over het gebruik van energie door het apparaat waar het label opzit. Wat van belang is, is hoe efficiënt een apparaat met de energie omgaat. De berekening is gebaseerd op het 'nuttig rendement'. Het rendement geeft de verhouding aan tussen de energie die een haard of kachel verbruikt en het vermogen dat een haard of kachel levert. Dit betekent dat een haard met een hoog rendement een beter label heeft. De nieuwe haarden en kachels die voor de inruilactie in aanmerking komen moeten dan ook een bepaald label hebben. Voor houthaarden of -kachels is dit een energielabel A of hoger. Voor gas geldt een energielabel C of hoger.

Kanttekening bij energielabels

Het is wel belangrijk om je tegelijkertijd te realiseren dat je stookgedrag, de kwaliteit van je brandstof en je rookkanaal een veel groter effect heeft dan de relatief kleine onderlinge verschillen tussen haarden en kachels met verschillende energielabels. Met alleen een zuinige haard ben je er dus niet! Het is veel belangrijker om bijvoorbeeld met goed gedroogd en schoon hout te stoken. Ook de infrastructuur heeft invloed op de uitstoot, vandaar dat de inruilactie alleen geldt bij installatie door een gecertificeerde installateur zoals 't Stokertje.   

Gecertificeerde installatie

Om zeker te weten dat je rookkanaal aan de eisen van het bouwbesluit voldoet en je aanspraak kunt maken op deze inruilactie kun je het beste een haard of kachel kopen bij een gecertificeerde installateur zoals 't Stokertje. De installateurs zijn te vinden op de website van Stichting Evis

Waarom deze inruilactie?

Er zijn nog maar liefst 645.000 verouderde openhaarden in Nederland. Deze haarden zijn niet efficiënt en slecht voor het milieu door de uitstoot en veel rookontwikkeling. Moderne kachels verbranden hout op een veel hogere temperatuur en het hout verbrandt volledig, waardoor deze geen slechte invloed hebben op het milieu. Bij goed stookgedrag rookt de schoorsteen dan ook nauwelijks. Door een oude openhaard te vervangen kan het rendement gaan van 15 - 20% naar 65 - 85%. 

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht