Duurzame Energie subsidie op pelletkachels

1 week en 6 dagen geleden geplaatst
Duurzame Energie subsidie op pelletkachels afbeelding

De overheid stimuleert het gebruik van duurzame energie en geeft subsidie op de aanschaf van pelletkachels. Waarschijnlijk stopt deze subsidie per 1/1/2020, dus ga zo snel mogelijk over tot aanschaf van een pelletkachel als je nog van de subsidie wilt profiteren!

Op de valreep kans op subsidie

In 2019 is deze subsidie nog steeds van kracht, maar er zijn wel veranderingen op komst. Afgelopen jaar zijn er een aantal subsidies fors verlaagd zonder aankondiging vooraf. Of er in 2020 weer subsidies zullen zijn is dus maar zeer de vraag, de verwachting is dat deze regeling in 2020 eindigt. Als je de mogelijkheid hebt is het daarom verstandig om in 2019 alvast een pelletkachel aan te schaffen. Eén van de belangrijkste wijziging van de afgelopen periode is dat de pelletkachel geinstalleerd moet worden door een deskundige, gecertificeerde installateur. Hier moet je dus een factuur en betalingsbewijs van hebben die je in kunt dienen bij de RvO. Eind 2019 zal het waarschijnlijk heel erg druk worden omdat mensen nog op de valreep in aanmerking willen komen voor de subsidie. Hou hier dus rekening mee omdat installateurs het in de herfst/winter sowieso al druk zullen hebben.

In het openbaar kwaliteitsregister kun je de gecertificeerde installateurs, zoals 't Stokertje, terugvinden. De pelletkachel heeft de laatste jaren al aardig wat terrein gewonnen. De subsidie die je als consument kan krijgen is namelijk 50 euro per kiloWatt met een minimum van 500 euro. Een superhoog en interessant bedrag waardoor je de aanschaf van een pelletkachel er in een mum van tijd weer uit hebt! Met een pelletkachel stook je namelijk niet alleen duurzamer, maar ook een stuk goedkoper dan met gas. Bovendien hoef je bij een matige buitentemperatuur niet je hele huis te verwarmen, maar kan je volstaan met een beetje extra gezellige lokale verwarming. Een stuk voordeliger dan je hele woning centraal te verwarmen. Meer informatie over de subsidieregeling, de actuele apparatenlijst en de voorwaarden kunt u vinden op www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie-isde/isde-aanvragen/isde-particulieren

Zorg voor goed advies en deskundige installatie van de pelletkachel

Door de komst van de subsidieregeling zullen er ook nieuwe bedrijfjes als paddestoelen de lucht in schieten. Kijk goed uit wat u koopt. Er zijn veel pelletkachels in omloop van inferieure kwaliteit (die veel lawaai maken bij gebruik) en veel bedrijven die het verkeerde advies geven over de afvoer van de rookgassen. In tegenstelling tot wat vele bedrijven beweren is het NIET VERSTANDIG om de pelletkachel aan te sluiten met alleen een geveldoorvoer. Een pelletkachel heeft wel degelijk een goed afvoersysteem nodig om gevaarlijke situaties, roetvorming in huis en storingen aan de kachel te voorkomen. 

't Stokertje heeft jarenlange ervaring met pelletkachels

Mcz-cute-pelletkachelBij 't Stokertje hebben we al jarenlang ervaring met de installatie en het onderhoud van pelletkachels. We leveren alleen gerenommeerde merken pelletkachels die weinig tot geen geluid maken bij het gebruik. De merken die wij leveren zijn o.a. Heta, MCZ, Red, Edil Kamin, Austroflamm, Orlanski, Wodtke, Superior, Italia Camini en La Nordica. Neem vooral eens een kijkje in onze haardencatalogus en kom ook gezellig langs in onze showroom waar we altijd meerdere merken pelletkachels kunnen laten zien. Tot nu toe is het weer erg zacht geweest, maar het kan zomaar omslaan en kouder worden. Zorg er dus voor dat u tijdig een kachel koopt, dan zit u er straks ook lekker warm bij!

 

Gratis Stookworkshop 10 december Epe

Gratis interieuradvies 14 december Orvelte

Check gedaan? Haard aan!

UITVERKOOP PARTIJ dubbelwandig pijpmateriaal

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht

Gratis Stookworkshop 17 januari Orvelte