STOKERTJE: Inzetkachel beste koop

INZETKACHEL UW HAARD ?

Doorgaans is de inzetkachel ontworpen om in de stookopening van bestaande open haarden te plaatsen. Een open haard wordt vaak voorzien van een inzetkachel om meer rendement uit het vuur te halen of juist om het mogelijk te maken even bij de haard weg te lopen zonder dat gevaar onstaat. De inzetkachel is daarom voorzien van een deurmechanisme. Afhankelijk van inzetkachel en schoorsteenomstandigheid kan de inzetkachel soms met deurtjes open gestookt worden.

Eenvoudige installatie inzetkachel

Het installeren van een inzetkachel is eenvoudig. Van belang is natuurlijk dat een inzetkachel wordt gekozen die in de stookplaats past. De inzetkachel wordt als het ware in de bestaande stookopening geschoven en vervolgens aangesloten. Welk type inzetkachel qua maatvoering het beste past in uw open haard kan worden vastgesteld na dat adviseurs van 't Stokertje een opname bij u thuis hebben gedaan. Zo wordt niet alleen bepaald welke inzetkachel in de stookopening past maar zo voldoet de inzetkachel ook aan de eisen van gewenst rendement, vermogen en uitstraling. 

wanders-smart-60-hoek-inzetkachel

Inzetkachel variaties

Inzetkachels zijn er in diverse soorten en maten net zoals open haarden. Je hebt front modellen, modellen met de hoek links of rechts en de modellen die we driezijdig open noemen. In dat laatste geval heb je aan drie kanten zicht op het vuur. Daarnaast is een inzetkachel verkrijgbaar op diverse soorten brandstof. Zo is er een inzetkachel die met hout gestookt wordt net zoals de open haard, maar ben je het stoken met hout zat? Dan kies je gewoon voor een inzethaard op gas. Tegenwoordig zijn de gashaarden haast niet van houtgestookte exemplaren te onderscheiden. Tot slot is er inmiddels ook een inzetkachel die met pellets gestookt wordt. 

Inzetkachel van verschillende merken

't Stokertje levert vrijwel alle merken inzetkachels. De marktleiders in Nederland zijn Bellfires, Barbas, Dik Geurts, Helex, Faber, Dru, Oxford, Wanders en nog veel meer. Deze merken leveren stuk voor stuk een inzetkachel van hoge kwaliteit. Een compleet overzicht kan je vinden in onze haardencatalogus. Ook hebben wij altijd een behoorlijk aantal inzetkachels in onze opruiming.