Historie

De oprichter van 't Stokertje, Jan van Dalfsen, was als politieman veel bij de weg. Vaak kwam hij de mooiste antieke kacheltjes tegen, die door hun eigenaars achteloos in overvolle schuurtjes waren gezet. Begin jaren 90 werden namelijk vele wijken in de Randstad gerenoveerd, waarbij de woningen werden voorzien van CV. Er ontstond dan ook een overschot aan tweedehands houtkachels en gaskachels. Door dit marktgegeven én zijn grote enthousiasme besloot Jan in 1992 zich helemaal te richten op het handelen in tweedehands en antieke kachels. 't Stokertje werd een feit!

Vurige ontwikkeling van 't Stokertje
In 1999 is 't Stokertje overgenomen door schoonzoon en dochter Marc en Ilse Hoogland en is het Kachelparadijs gehuisvest in Orvelte in de provincie Drenthe. Het unieke karakter van 't Stokertje past dan ook perfect bij dit historische dorpje met haar vele musea, oude ambachten en monumentale rietgedekte boerderijen. Vanaf 2000 is de groei van 't Stokertje niet meer te stuiten, en is deze voormalig 'hobby' op basis van een geheel eigen stijl en bedrijfsfilosofie uitgegroeid tot de grootste leverancier van nieuwe en gebruikte houtkachels, gashaarden, natuursteen schouwen en openhaarden in de Benelux! 

Sinds 1999 komen vele klanten graag voor de aanschaf van houtkachel, pelletkachel of gashaard naar Orvelte. Het dienstenpakket van 't Stokertje wordt ook steeds omvangrijker. Een groot team van installateurs brengt dagelijks sfeer en warmte bij u thuis. De Stokertjefamilie breidt zich steeds verder uit...

Intussen heeft 't Stokertje vele projecten succesvol uitgevoerd, de regio's groeien.... het lijkt wel een lopend vuurtje !!

En nog meer, nog beter
In oktober 2004 is `t Stokertje uitgebreid met een Haardenlounge en De Vuurplaats, destijds op ludieke wijze geopend door niemand minder dan Hans Wiegel. In De Vuurplaats hoort en ziet u via een boeiende tentoonstelling en doorlopende multi-mediapresentatie alles over het ontstaan van vuur. In de Haardenlounge kunt u vele inbouwmogelijkheden en natuurstenen schouwopstellingen bewonderen en designideeën opdoen. Een lust voor het oogzijn de eigen ontwerpen betreffende houtkachels en gashaard opstellingen.

En de groei is er nog steeds niet uit!
Met een alsmaar groeiend team van enthousiaste en professionele medewerkers wordt heel Nederland inmiddels door 't Stokertje voorzien van 'warmtebronnen' op hout, gas of elektrisch. De afgelopen jaren hebben de Stokertjes vele activiteiten georganiseerd, waaronder de inmiddels zeer populaire 'stookweekenden'.

In 2006 is een vestiging in Twente gestart en een jaar later in 2007 heeft ook de provincie Gelderland een eigen Stokertje vestiging gekregen. Eind 2010 heeft 't Stokertje ook haar deuren geopend in Joure.

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht