Exposities

Bij alle Stokertje vestigingen in Drenthe, Friesland en Gelderland krijgen kunstenaars uit de regio de mogelijkheid om hun kunstwerken in de showroom tentoon te stellen. Temidden van de sfeervolle kachels en haarden hangen dan ook de mooiste schilderijen of andere kunstwerken. Een lust voor het oog voor iedereen die in kunst en cultuur geinteresseerd is.
ingrid_jantzen_schilderij_nacht

Hieronder vindt u een overzicht welke kunstenaar in welke vestiging zijn of haar kunstwerken tentoonstelt. Voor een overzicht van de voorgaande exposities www.stokertje.nl/expositie-overzicht.

't Stokertje Kachelparadijs Orvelte:

Elke keer krijgt een andere kunstenaar uit de regio weer de gelegenheid om zijn of haar werk te laten zien. Zo wordt uw bezoek aan onze showroom nog meer de moeite waard! Ook is het leuk om uw bezoek te combineren met een dagje uit in ons pittoreske museumdorp of woon eens een live demonstratie bij in de Ambachtentuin van 't Stokertje.  

Op dit moment hangt de collectie van Liesbeth Zefat - de Jong in de showroom van Kachelparadijs Orvelte.  

Een korte introductie....

Mijn naam is Liesbeth Zefat- de Jong en ik woon samen met mijn man Erik in Schoonoord. Ik teken en schilder al van jongs af aan. Na mijn studie aan de Kunstacademie Minerva in Groningen, waar ik mode en later illustratie heb gedaan, ben ik mij met name gaan bezig houden met het maken van portretten van mens en dier. Daarnaast ben ik enkel jaren geleden begonnen met schilderijen met een knipoog. Mijn voornaamste drijfveer is dat ik graag mooie en ontroerende dingen maak, een schilderij of tekening is pas echt geslaagd wanneer ik een traan of een glimlach weet te ontlokken. Sinds kort ben ik begonnen met keramisch werk naar aanleiding van mijn schilderijen. Naast mijn werk als kunstenaar werk ik ook nog als museummedewerker bij openluchtmuseum Ellert en Brammert en geef ik schildercursussen.

Haardenhuys Gelderland:

Op dit moment hangt de collectie van Joke de Jong in de showroom van Haardenhuys Gelderland. Inmiddels zijn behoorlijk wat haarden en schouwen door haar voorzien van een kleurrijk schilderij. Het komt zelfs voor dat een klant de schouw en haard koopt samen met het schilderij. Op www.veluweland.nl is een leuk artikel geschreven over haar expositie in de showroom in Epe.

Kunstenares Joke de Jong is geboren in Rhenen en woonachtig en werkzaam in Epe. In 1990 heeft zij haar opleiding ‘beeldhouwen’ aan de Vrije Academie in Nunspeet afgerond. Van 1990 tot 2004 heeft zij gewerkt als zelfstandig beeldhouwer. In die periode heeft zij door heel Nederland aan veel exposities deelgenomen.
Daarnaast zijn er veel werken in opdracht uitgevoerd. Door persoonlijke omstandigheden heeft zij in 2004 het beeldhouwen moeten beëindigen. In 2006 is zij begonnen met schilderen bij schilderschool Ben Aa in Epe. Deze expositie bij Haardenhuys Gelderland is haar eerste overzichtstentoonstelling in dit vakgebied.

Kachelhûs Fryslân:

Ralph

In Kachelhûs Fryslân is na Dallie Art , Gabriella Nauta, Aafje Terlaak en Hans de Graaf, Ralph Hamberg aan de beurt om te exposeren. Door de wisselende exposities wordt uw bezoek aan onze showroom in Joure nog leuker en krijgt het een kunstzinnig tintje.
Ralph Hamberg zal 10 april 2015 exposeren bij Kachelhus Fryslan. Hij stelt zich hieronder even voor:

Mijn naam is Ralph Hamberg, geboren in 1977 en woonachtig in Ommen. Sinds 2009 ben ik actief bezig met fotografie. Ik ontdekte al snel dat natuurfotografie mij het meeste aansprak. Mijn voorkeur ligt bij macrofotografie omdat je dan dingen vast kunt leggen die je vaak met het blote oog niet kunt waarnemen, er gaat een wereld voor je open met dingen die je anders niet had gezien. Vlinders, libellen en planten hebben vooral mijn aandacht.
Ik fotografeer vooral lokale flora en fauna in het Vechtdallandschap. Regelmatig trek ik erop uit om lekker in de natuur te zijn en dit op de gevoelige plaat vast te leggen. Je kunt mij dus overal in het veld aantreffen, knielend of plat op mijn buik bij een insect of plant.  Natuurfotografie is voor mij meer dan alleen een mooi plaatje schieten, ik speel graag met het bestaande licht en achtergrond zodat een foto meer sfeer krijgt.
Voor meer info en foto's kun je terecht op mijn website: www.digimacro.nl

vlinder Ralph

De volgende exposities zijn al bij Kachelhûs Fryslân aan bod geweest:

Schilderijen van Hans de Graaf www.hansverft.nl

Schilderijen van Aafje Terlaak-Poot Haitsma

Schilderijen van Atelier Bertina Tilma

Schilderijen (thema Lente) Anita van der Kloet

Johan Boersma, Dallie Art

Schilderijen (thema Abstract) Anita van der Kloet

Schilderijen van Gabriella Nauta