Haard: Uw haard vindt u bij 't Stokertje

HAARD

Uw haard waar vindt u die ?

De haard behoort bij de Stokertje bedrijven gevestigd en gericht op de provincies Gelderland, Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland tot de productgroep kachel en haard. Haarden bestaan als voorzethaard en inbouwkachel. In de volksmond wordt zowel het woord kachel als haard vaak gebruikt.

De sfeer van uw haard

De haard levert sfeer en gezelligheid, of als houthaard of als gashaard, al dan niet met levensechte namaak-houtblokken. De brandstof in geval van een gashaard wordt moeiteloos aangevoerd en de warmteafgifte is perfect regelbaar al of niet met gebruikmaking van afstandbediening. De haard op gas is verder voorzien van mogelijkheden ten behoeve van extra comfort zoals een thermostaat, convectiesystemen, ventilatoren en natuurlijk niet te vergeten de nodige beveiligingen.

Installeren van de haard

Onze haard kan of vrijstaand geplaatst worden, maar ook ingebouwd worden in een bestaande openhaard of schouw. Keramisch materiaal kan voor extra warmteopslag van de haard zorgen. Des gewenst wordt de haard uitgevoerd met speksteen, opdat de opslagcapaciteit van de haard nog eens extra wordt vergroot. Haarden produceren meestal convectiewarmte (warme lucht) maar door de keramische ruiten is bij uw haard ook gezellige stralingswarmte voelbaar.

Gesloten of open haard

Een haard kan geplaatst worden met open of gesloten verbranding. Bij een gesloten systeem wordt de verbrandingslucht direct van buiten aangevoerd. Vaak gebeurt dit via een gevelkanaal waarlangs in geval van een gas haard tegelijk ook de rookgassen worden afgevoerd (vroeger waren dit soort gaskachels beter bekend als gevelkachel). Bij een open systeem (houthaard of gashaard) komt de verbrandingslucht uit de kamer. Dat is op zich geen probleem als er maar een goede schoorsteen en ventilatie (dwz luchttoevoer naar de haard toe) aanwezig is. Het rendement van gesloten haarden ligt wel hoger dan bij open haarden.

Haard op gas

Haarden op gas hebben een lange levensduur en vragen weinig onderhoud. Een haard op hout is nog gemakkelijker en gaat indien het binnenwerk goed wordt onderhouden c.q. regelmatig wordt vervangen tientallen jaren mee.

Bekijk een deel van de gashaard collectie online.

gaskachel-gashaard-gaskachels Haard op gas digitale tour

Bekijk een deel van de houthaard collectie online.

houtkachel-houthaard-houtkachels Haard op hout digitale tour