Dru Onderhoud Noord

Dru Onderhoud NoordHet Onderhoud van Dru haarden wordt in het Noordelijke gedeelte van Nederland volledig verzorgd door het serviceteam van 't Stokertje alias Dru Onderhoud Noord. Onderhoudsvragen m.b.t. de gashaarden en kachels van Dru worden in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland, Noord-Holland, Overijssel, Flevoland en een deel van Gelderland wij uw aanspreekpunt zijn voor uw vragen en problemen rondom Dru haarden en kachels nadat de garantietermijn verstreken is. U kunt ons inschakelen bij een storing of vraag, maar u kunt natuurlijk ook een onderhoudscontract met ons afsluiten zodat wij jaarlijks bij u langskomen. Dat is veel verstandiger omdat we in het stookseizoen meer aanvragen krijgen dan we aan kunnen en de wachttijden dus op kunnen lopen. Onze diensten voor Dru zijn samengevat onder de naam Dru Onderhoud Noord en omvatten Onderhoud, Diagnose en overige dienstverlening. Informatie over ons werkgebied en onze tarieven vindt u hier.

Onderhoud van Dru haarden en kachels

Dru Centro

Als u uw Dru kachel of haard wilt laten onderhouden en u woont in het Noorden van Nederland? Dan kunt u terecht bij Dru Onderhoud Noord. Dru Onderhoud Noord heeft ruime ervaring met het gehele assortiment van Dru haarden en kachels. Dru levert zowel gasgestookte als houtgestookte kachels en haarden. De merken haarden & kachels die onder de paraplu van Dru vallen zijn Dru, Global FiresDovreDik Geurts en Spartherm. De haarden van Dru en Global Fires zijn gasgestookt en de Dik Geurts en Spartherm haarden worden op hout gestookt. Het gamma omvat zowel vrijstaande kachels als inzethaarden en inbouwhaarden. Naast up-to-date kennis en ervaring hebben wij een rechtstreekse verbinding met het Service team van Dru voor eventueel overleg. 

Onderhoudscontract

Jannik

Haarden en kachels moeten jaarlijks onderhouden worden door een erkend installatie- of servicebedrijf om een goede werking te kunnen garanderen. Het tarief voor jaarlijks onderhoud van gashaarden verschilt per soort haard en de complexiteit van de situatie. Bij een houtkachel moet het rookkanaal minimaal 1 x per jaar geveegd worden. De kosten van het vegen van een rookkanaal en het onderhoud van de kachel zijn wederom afhankelijk van de situatie en de soort kachel of haard. Een onderhoudscontract betreft een meerjarig contract waarbij de uitvoering in de maanden maart tot en met september plaatsvindt. Dru is een gerenommeerde Nederlandse fabrikant die haarden en kachels ontwikkelt en produceert van hoge kwaliteit. Dru heeft echter geen eigen onderhoudsmonteurs, vandaar dat u daarvoor terecht kunt bij uw eigen installateur of natuurlijk bij Dru Onderhoud Noord.

Diagnose & overige diensten

Diensten Stokertje

Soms is niet helemaal duidelijk waar een probleem met een haard of kachel door veroorzaakt wordt. Een goede diagnose is dan van belang voordat er actie ondernomen kan worden. Natuurlijk is Dru Onderhoud Noord hiervoor ook uw steun en toeverlaat. Omdat wij niet alleen service- en onderhoudsaanvragen afhandelen maar ook rookkanalen aanleggen en complete installaties uitvoeren, kijken wij niet alleen naar de haard, maar bekijken wij het complete plaatje inclusief de infrastructuur om de kachel heen. Dat is wel zo verstandig want het komt regelmatig voor dat problemen niet veroorzaakt worden door een kachel of haard, maar door de wisselwerking tussen de kachel, haard en de omgeving en/of het rookkanaal. Bovendien kan het voorkomen dat een rookkanaal niet goed aangelegd is. Dit controleert Dru Onderhoud Noord allemaal voor u. Een compleet overzicht van onze diensten vindt u op onze dienstenpagina

mail Dru Onderhoud NoordWilt u contact opnemen met Dru Onderhoud Noord? Dan kunt u de button hiernaast aanklikken voor een contactformulier of mailen naar [email protected] Wij zullen uw e-mail z.s.m. beantwoorden en nadere afspraken met u maken. Wilt u weten waarom het onderhoud van kachels en haarden belangrijk is, of wilt u alles weten over onze dienstverlening? Lees dan even verder.

Dru Onderhoud Noord bij 't Stokertje

stokertjediensten

't Stokertje levert vele diensten voor haar eigen klanten maar ook voor klanten die geen kachel of haard bij 't Stokertje aangeschaft hebben. Onze diensten variëren van complete installaties, tot onderhoud en schoorsteenvegen. Maar ook voor een expertise rapport of voor een camera inspectie van uw rookkanaal kunt u een beroep op ons doen. Een compleet overzicht van onze diensten vindt u hier op onze website. Specifiek voor de haarden van Dru zijn onze diensten in te delen in drie hoofdcategoriën. Onderhoud, Diagnose en overige diensten.

Het belang van onderhoud

Dru Onderhoud

Gashaarden en kachels zijn net als bijvoorbeeld een cv-ketel gebruiksproducten die langzaam maar zeker vervuilen doordat er lucht met stofdeeltjes naar binnen wordt gezogen voor de verbranding. Deze kleine vuildeeltjes zorgen ervoor dat de haard of kachel steeds moeilijker gaat ontsteken. Ook kan het zijn dat na verloop van tijd andere onderdelen aan slijtage onderhevig zijn. Het is daarom ten sterkste aan te raden om jaarlijks het onderhoud van jouw haard of kachel te laten verzorgen. Voor houtkachels is dit eigenlijk niet anders. Ook hier moet er voor gezorgd worden dat de luchttoevoer niet door as verstopt raakt. Wel is dit eenvoudig door de gebruiker zelf te doen. Wat de gebruiker meestal niet zelf kan doen is het schoonmaken van het afvoerkanaal. Vooral omdat de verzekering tegenwoordig als eis stelt dat er een bewijs aanwezig is dat het rookkanaal geveegd is door een erkend bedrijf. Afhankelijk van je stookgedrag en het soort hout dat je gebruikt zul je regelmatig je schoorsteen moeten laten vegen.

Garantie op Dru haarden en kachels

Dru ontwikkelt en produceert kwalitatief hoogwaardige kachels en haarden die altijd uitvoerig gecontroleerd worden voordat ze aan een klant uitgeleverd worden. Toch kan er natuurlijk wel eens iets misgaan. Indien u een probleem heeft met de haard of kachel binnen de garantietermijn dan kunt u bij ons terecht. Wij zullen dan in samenspraak met Dru het probleem voor u oplossen. De standaard garantietermijn op de haarden en kachels van Dru is 2 jaar. Onderdelen die aan breuk of slijtage onderhevig zijn zoals bijv. glas, keramische decoratie, batterijen, dichtingen, binnenbekleding en afstandsbediening, vallen niet onder de productgarantie.

Meer informatie over veilig stoken

Natuurlijk zijn er behalve het onderhoud van een kachel ook andere elementen die van belang zijn om veilig je huis te kunnen verwarmen. Wij hebben een belangrijk deel van onze website hier aan gewijd. Lees deze nuttige informatie VEILIG EN VERTROUWD STOKEN vooral eens door als u een keer tijd heeft. Het kan soms van levensbelang zijn. We geven ook regelmatig stookcursussen voor geinteresseerde klanten. U bent van harte welkom! 

Vanaf 1/4/2023 mogen alleen CO-vrij gecertificeerde installateurs werkzaamheden aan gaskachels of gashaarden uitvoeren. 

Dru Global FiresDik GeurtsSpartherm

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht