Onze service tijdens en na Corona

2 maanden en 3 weken geleden geplaatst

Lange levertijden, stijgende prijzen en ad hoc wijzigingen in de planning. Onze service is helaas nog niet op het niveau van vóór de Corona pandemie. We vinden het enorm vervelend dat we jullie, onze klanten, soms meerdere keren moeten teleurstellen omdat kachels, haarden of materialen niet op tijd bij ons binnen gekomen zijn. Zelfs levertijden die al aan ons bevestigd zijn worden regelmatig last-minute weer uitgesteld waardoor ook de installatiedatum weer verplaatst moeten worden. Omdat wij de laatste schakel zijn naar u toe is dat natuurlijk erg vervelend en zouden we dat graag willen voorkomen. Het probleem is echter zo grootschalig dat we meestal geen andere oplossingen kunnen aandragen, er is doorgaans maar één leverancier voor een bepaald product. De enige manier om aan de leveronzekerheid te ontkomen is door te kiezen voor een haard of kachel die al op voorraad staat. We hebben voor het seizoen al ruim ingekocht dus er zijn veel kachels en haarden voorradig. 

De impact van Corona en Brexit

De impact van de nog steeds voortdurende wereldwijde Coronacrisis en de Brexit is hier de grootste 'boosdoener' voor de leverproblemen. In de hele sfeerverwarmingsbranche zijn inmiddels grote tekorten ontstaan aan grondstoffen voor de fabricage van kachels en haarden, daarnaast zijn soms hele afdelingen gesloten geweest als gevolg van ziekte. Hierdoor ontstaan achterstanden die nog steeds niet in te halen zijn.

Lange wachttijden transport en douane

Ook de transporten en transportprijzen zijn inmiddels volledig onvoorspelbaar. Containers zijn moeilijk te boeken en de prijzen zijn vermenigvuldigd. Waar vorig jaar de transportprijs van een zeecontainer bijv. 1500 dollar was is dat nu 18000 dollar! Ook de 'Brexit' heeft tot vertragingen geleid die nog niet ingehaald zijn. Goederen staan vaak meerdere weken bij de douane, de douanediensten zijn niet aanspreekbaar en continue overbezet waardoor een status update niet te geven is. 

Prijsstijgingen door schaarste grondstoffen staalsector

De grondstoffenmarkt in de staalsector staat sterk onder druk en de prijzen worden soms per direct verhoogd. Alleen al de verwerking van nieuwe prijslijsten neemt ca. 3 x zoveel tijd in beslag dan andere jaren. Tot slot hebben wij natuurlijk ook zelf te maken met Corona en moeten daardoor in de drukste tijd van het jaar onverwacht afspraken afzeggen. Hoewel de meeste mensen daar begrip voor hebben is het toch een bittere pil als je al maanden op je felbegeerde kachel aan het wachten bent. We begrijpen dat onze klanten deze teleurstelling soms af willen reageren. We hopen alleen wel dat de meeste mensen zich beseffen dat onze medewerkers de laatste schakel zijn in het gehele proces en vaak de 'boodschapper' moeten zijn van het slechte nieuws.  

Communicatie essentieel maar tijdrovend

Het algemene sentiment heeft natuurlijk erg te lijden onder de corona crisis door stress en negativiteit. Daarom worden er soms hoge eisen gesteld die niet waargemaakt kunnen worden. Dat maakt dat er een overmaat aan communicatie nodig is. Niet 1 maar 3 telefoontjes of mails voor éénzelfde bestelling, niet 1 maar 3 keer een (deel)verzending, niet 1 maar 3 keer een levertermijn verlengen.... Dit leidt tot een ophoping van werkzaamheden terwijl we gedurende de piekdrukte van een normaal stookseizoen al op volle toeren draaien.

Berichten per mail effectiever dan bellen, een beller is niet sneller....

Omdat onze medewerkers zelf ook continue aan het bellen zijn is onze telefonische bereikbaarheid niet optimaal. Een e-mailbericht sturen (met uw naam, woonplaats en ordernummer) is in meerdere opzichten effectiever en heeft als voordeel dat u bij de juiste afdeling terecht komt en niet lang in de wacht hoeft te staan. We kunnen voordat we u terugbellen ook de juiste informatie er alvast bij zoeken zodat dit voor iedereen prettiger werkt. 

Excuses en begrip

Door de toenemende druk en stress worden helaas ook meer menselijke fouten gemaakt, bij ons of bij onze toeleveranciers. We willen u daarom enerzijds onze excuses aanbieden dat niet alles gaat zoals het zou moeten gaan.... anderzijds willen we u ook om begrip vragen voor ons personeel omdat ze in moeilijke omstandigheden toch elke dag weer een topprestatie neer moeten zetten. 

 

 

 

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht