Autorijden op een houtkachel

1 jaar en 10 maanden geleden geplaatst

Andere tijden...

Iedereen zal het er over eens zijn dat we in een roerige tijd leven. Vooral de corona-crisis houdt iedereen dagelijks bezig. Crisis of niet, de herfst is weer in aantocht en daarmee ook het koude en nattte weer. Warmte en huiselijke gezelligheid worden weer belangrijker en dat kunnen we merken want de telefoon staat weer roodgloeiend. We gaan ons uiterste best doen om iedereen weer zo goed mogelijk van dienst te zijn het komende stookseizoen, ondanks de soms beperkende maatregelen in het kader van corona.

We hopen weer heel veel klanten van een gezellige warmtebron te kunnen voorzien de komende tijd en wensen iedereen veel sterkte en een goede gezondheid!

Om te illustreren dat we vroeger ook met vele onzekerheden te maken hadden hieronder een beeld uit de oude doos. 

WOII in foto's: autorijden op een houtkachel

De impact van de oorlog op het dagelijkse leven komt indrukwekkend naar voren op de volgende foto.

Benzine was tijdens de bezetting niet of nauwelijks te krijgen. Reden voor handige sleutelaars om de motor van hun auto of vrachtwagen om te bouwen, zodat deze op houtgas of lichtgas konden rijden. 

Om het gas mee te nemen werd een enorme tank op het dak aangebracht of werd de brandstof in een aanhangwagen meegenomen. Veel vermogen had zo'n hout- of gasgestookte auto niet. Bij een kleine helling moesten de inzittenden uitstappen om de auto omhoog te duwen. 

Op deze foto zien zien we een auto met een houtgasgenerator voor hotel Wientjes in Zwolle. 

 

FOTO: QUERNER / BRON: HISTORISCH CENTRUM OVERIJSSEL

https://www.rtvoost.nl/nieuws/327259/WOII-in-foto-s-autorijden-op-een-houtkachel

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht