Kijk uit voor pelletkachelbeunhazen

5 jaren en 1 maand geleden geplaatst

mcz-pelletkachel-clubOmdat er door de overheid een aantrekkelijke subsidie verleend wordt op de aanschaf van een pelletkachel, schieten nieuwe pelletkachelwinkels als paddestoelen uit de grond. Pelletkachels zijn 'hot' en daar wil iedereen van mee profiteren. Dat is natuurlijk prima, maar jammer genoeg ontbreken bij veel nieuwe verkopers de vakkennis en vaardigheden om een goed advies uit te brengen aan klanten. Zo wordt er veel geadverteerd met de eenvoud en het gemak van een pelletkachel. Er is zogenaamd alleen een geveldoorvoer nodig en dat spreekt menig consument natuurlijk wel aan... gemakkelijk en goedkoop. Helaas is deze informatie niet correct. Een pelletkachel mag NIET alleen met een geveldoorvoer geplaatst worden. Ook geldt de subsidie NIET voor ALLE pelletkachels in tegenstelling tot wat sommige verkopers suggereren.

Pelletkachel NIET aansluiten met alleen muurdoorvoer 

Het klopt dat een pelletkachel beschikt over een geforceerd ventilatiesysteem waardoor de rookgassen geforceerd afgevoerd worden. Er zijn echter diverse situaties waarbij dit toch tot problemen leidt (fikse wind vanuit bepaalde richting, stroomuitval en overlast voor buren). Wij zijn de afgelopen jaren al regelmatig ingeschakeld door klanten van concullega's om de problemen met de pelletkachel, rookkanaal en roetproblemen op te lossen. Kortom, er wordt veel gesjoemeld met installatie en advies. Ga daarom alleen in zee met erkende installatiebedrijven.

't Stokertje is erkend DE-installateur. Kijk voor meer informatie bij onze keurmerken/certificeringen.

Voor uitgebreide informatie over pelletkachels, rookgasafvoer, regelgeving en onderhoud vraag onze medewerkers of klik hier

Voor uitgebreide informatie over de subsidie die geldt voor pelletkachels vraag onze medewerkers of klik hier 

waarschuwing-pelletkachel

Diverse vacatures verkoop, installatie en planning

Installateurs gezocht!

ZZP-ers gezocht installatie Zuid-Holland, Brabant, Utrecht