Houtkachel

Houtkachel, je kunt er niet zonder !

De houtkachel neemt een centrale plek in in het leven van diegene die gezelligheid kan combineren met zuinigheid en milieubewustzijn. Voor de bezitter van een houtkachel ontstaat vaak een hechte relatie met de haard. Of je nu een houtkachel zoekt omdat je een echte stoker bent of dat het nu juist zo is dat design en specifieke modellen een belangrijke rol spelen. Voor een houtkachel slaagt u bij de grootste haardenspeciaalzaak van de Benelux altijd !

Haardhout voor de houtkachel

Het sprokkelen of kopen van haardhout of liever gezegd hakhout is een verhaal op zich. Hoeveel brandhout nodig is voor de houtkachel wordt bepaald door het rendement en de omvang van de kachel. Het rendement van een moderne houtkachel ligt boven de 70 %. De meeste fabrikanten van houtkachels hebben gewerkt aan een zo goed mogelijk rendement en zitten daarom boven de 75 % (Din + eis). Ook het vermogen van de houtkachel bepaald hoeveel brandhout nodig is per uur. Het vermogen of capaciteit van de haard wordt uitgedrukt is kilowat en varieert doorgaans van 3 tot 16 kW. Een openhaard gebruikt 5 a 6 kilo per uur een moderne HR houtkachel gebruikt 1 a 1 1/2 kilo hout per uur.

Installatie van de houtkachel

Een houtkachel dient geinstalleerd te worden met gebruikmaking van de juiste partner of deskundige. Omdat de installatie invloed heeft op de veiligheid of te wel brandgevaar dienen de voorschriften met grootste zorgvuldigheid in acht te worden genomen. De houtkachel is een degelijk product dat eenmaal in gebruik enorme hitte ontwikkeling tot gevolg heeft in de directe omgeving maar ook in schoorsteen en rookkanaal. Laat uw houtkachel daarom bij voorkeur installeren door de haardenspecialist bij u in de buurt. Let er op dat met vakbekwame (eigen) medewerkers wordt gewerkt die een opleiding hebben genoten specifiek gericht op de installatie van de houtkachel. De Advies Installatie en Onderhoud afdeling van 't Stokertje heeft wekelijks te maken met situaties die door derden zijn aangelegd en dienen te worden afgebroken omdat de houtkachel niet op veilige wijze is geinstalleerd. Wilt u direct advies omtrent de installatie of zoekt u de vakbekwame installateur, 't Stokertje zit dagelijks langs de weg door geheel Nederland dus klik dan door : installatie van mijn houtkachel .